Lasikuitukorjaukset

1.11.2023 alkaen toiminta käynnistyy Vuokatissa. Saimme toimitilan, jossa voimme kunnostaa myös pulpettiveneitä.

Lasikuitu, eli lujitemuovi on yleisin materiaali josta soutu- ja pulpettiveneitä valmistetaan. Se on erinomainen materiaali, koska se on kevyt, kestävä, pinnoitettava ja hyvin muokattava materiaali.

Sekin on kuitenkin materiaali joka vaatii käyttäjän huomiota, varsinkin silloin jos se vaurioituu tai sen pinta naarmuuntuu. Lasikuiturutto eli osmoosi on vastaava ongelma kuin raudan ruostuminen ja siksi lasikuituakin kannattaa huoltaa jos vaikka laituri raapaisee kylkeen naarmun. Myös pohjan kuntoa on syytä seurata ja pitää kunnossa veneen elinkaaren pidentämiseksi. Sitten on tietysti mahdollista tehdä vahvistuksia, vaikkapa airojen hankaimien kohdalle, koska useinkin näkee monenlaisia virityksiä niissä kohdissa kun ne on vaurioituneet vuosien saatossa.

Toki lasikuidusta on valmistettu paljon muutakin kuin vain veneitä. Monet ahkiot, suksiboksit, kotelorakenteet,  jne. ovat lasikuituvalmisteisia ja niidenkin korjaaminen on lähes aina huomattavasti halvempi ratkaisu kuin uuden ostaminen. Lasikuitu taipuu moneksi ja siitä voi tehdä muotin avulla juuri sellaisen kotelon tai muun osan kuin tarve vaatii. Toki sellaiseenkin tarpeeseen vastaamme mielellämme kun kerrot toiveesi ja tarpeesi.